Redo!

Nu ska jag ta mig utåt och fota Malin. Det är soligt och fint höstväder idag så vi kör på hösttema! Men vi har andra planer till en annan gång så det ska bli spännande! Kika in senare under dagen för att få se mina bilder!


Dagens modell på midsommar!

Bilder: Lisa

Lite bilder från gårdagens fotografering med Lisa!




Modell: Julia

Jag har bestämt mig för att samla alla bilder på mina modeller i varsin kategori, så blir det lättare för er sen när ni vill kika bakåt i tiden! Så här kommer lite bilder på Julia från idag så kommer en hel hög med bilder på Lisa imorgon!

 


Så där ja! Riktigt fina bilder tycker jag allt! Nu ska jag snart sova! Hoppas ni gillar bilderna!

Dagens fotograferingar

Idag har jag fotat Julia och Lisa. Börjar med att bjuda på en bild på Julia så kommer fler senare när jag hunnit med möte och kalas!



Fotosugen i helgen?

Hej mina läsare, vänner, familjemedlemmar och modeller! Den här helgen har jag inte mycket planerat och är sugen på att fota en massa! Vill du vara med? Vore helskoj!
Maila mig på [email protected] eller kommentera det här inlägget!


Lärorik kurs

Jag läser som ni vet en fotokurs som är internetbaserad och jag kan säga att jag har definitivt lär mig en hel del!
Bara en sån sak som att få de bilder jag gör i svartvitt att se mer levande ut har jag lärt mig. Dels via bloggar på kursen och dels via nya Photoshop jag har då jag har lite mer verktyg att röra mig med. Riktigt kul och jag hoppas ni kommer tycka att det blir en liten förändring i mina bilder. Se på den här till exempel.
Den första bilden är redigerad för några månader sen då jag gjorde om den till svartvitt och ändrade allt jag brukar ändra. Den andra bilden är ett resultat på vad jag har lärt mig de senaste dagarna. Grymt kul att de att man kan göra sig liite bättre för varje dag!





Ja jag blev allt nöjd. Har dock inte orkat fixa så bilderna inte blir så stora i bloggen. Det ska jag ordna!

Photoshop

På nåt sätt har jag lyckats stänga ner det här tre gånger. Nu skriver jag alltså det här inlägget en gång till så får vi se om detta publiceras eller om det blir ett femte försök!
Idag har jag installerat ett nytt Photoshop och grejat ett tag med det men nu börjar ögonen säga i från så ska sova. Men jag bjussar på en bild ändå!

Den blev rätt bra faktiskt. Lite annorlunda mot vad jag brukar göra men jag blev nöjd.


History

Jag insåg precis att ni inte har en aning om hur jag fastnade för det här med foto. Och ni har ingen aning om hur länge jag har fotat eller vad jag vill göra med mitt liv. Eller ja, med den fotande delen av mitt liv i alla fall! Så jag ska ta en kort beskrvning av detta!

Jag började fota ungefär när jag fick min digitalkamera i födelsedagspresent, tror jag fyllde 15 eller möjligtvis 16. Men då var det mest att jag fotade oviktiga saker och det jag gjorde. Men fotade gjorde jag. Hela tiden. Jag fyllde datorn med massa bilder på allt från tjejkvällar till höstlöv. Och sen insåg jag mer och mer att jag ju faktiskt var intresserad av det här på riktigt. Därför införskaffade jag en systemkamera i maj 2008 och den hänger fortfarande med. Visst skulle jag kunna uppdatera mig och köpa en ännu bättre kamera men just nu tillåter inte ekonomin detta, plus att jag trivs rätt bra med den jag har!

Jag fotar sånt som jag finner intressant att fota. Som natur, människor och ja, det som berör. Och en del sportevenemang blir det ibland också vilket också är rätt kul. Får man en riktigt bra bild på någon som går i mål och ler med hela ansiktet blir man rätt nöjd.

Jag läser just nu en fotokurs och är så taggad att det kliar i fingrarna och imorgon ska första riktiga uppgiften in.
Sen får jag väl se vad som händer. Jag har väl ett litet mål att kunna jobba med foto på fritiden men ibland tänker jag att jag skulle kunna jobba med bara det. Men att ha foto vid sidan av allt annat som pågår är inte fel. Foto är något som gör mig glad. 

Nu när hösten är på väg (eller i stort sett redan här) är jag som alltid mest fotosugen och jag ska nu ägna kvällens sista stund med att läsa lite fototeori så jag klarar av första uppgiften!
Hoppas ni orkade er igenom detta. Det blev rätt långt. Men sån är jag. Och jag bjuder på en bild för att ni orkade!
 

I spread my wings and I learn how to fly




Lovade er lite fler bilder på fjärliarna och jag håller mitt löfte!
Jag gillar dem.

Idag


Ett gäng fina fjärilar drar sig till en speciell blomma i vår trädgård. Fick massa fina foton, men hinner inte visa alla idag utan det kommer ett gäng bilder på söndag då jag kommit hem från huvudstaden!

RSS 2.0